Brunsveld Ingenieurs | Wilt u een kantoorpand om trots op te zijn? Daag ons uit!
15900
post-template-default,single,single-post,postid-15900,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-10.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Wilt u een kantoorpand om trots op te zijn? Daag ons uit!

Wilt u een kantoorpand om trots op te zijn? Daag ons uit!

Bijna de helft van de Nederlandse kantorenvoorraad mag in zijn huidige staat in 2023 niet meer worden gebruikt.

In 2023 is namelijk minimaal label C verplicht om de panden dan nog te mogen gebruiken. In september 2018 had 44 procent van de Nederlandse kantorenvoorraad een label slechter dan C, dus er valt veel werk te verzetten.

Leeftijd en een energielabel van een gebouw hangen sterk samen. Dat betekent dat niet overal even veel winst valt te behalen aan de verduurzaming van kantoren.

Wanneer niet ‘enkel’ een enkele maatregel (lapmiddel) om ‘net precies’ aan een label C te voldoen wordt toegepast, maar op een integrale manier gekeken wordt naar álle mogelijkheden van het bestaande pand, pas dan kan dat vastgoed écht beginnen aan een tweede leven.

Een tweede leven door heel verrassende oplossingen waarmee een beter gebruik, hoger comfort, een lager energieverbruik en – als extraatje – een veel beter label dan dat verplichte C-label bereikt worden.

En een bestaand pand een 2e leven geven is wellicht wel de mooiste vorm van duurzaamheid. Er wordt immers gebruik gemaakt van iets wat er al is.

Omdat geen gebouw hetzelfde is, is er ook geen ‘quick fix’: een standaard oplossing die voor alle gebouwen (even goed) werkt. Elke specifieke situatie vraagt zijn eigen oplossing.

De meest passende oplossing vinden is de uitdaging.
Heeft u een uitdaging voor ons en ons netwerk?
We gaan hem graag aan!

Geen reactie's

Geef een reactie