Brunsveld Ingenieurs | BLOG 1 – Duurzaamheid
16306
post-template-default,single,single-post,postid-16306,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-10.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

BLOG 1 – Duurzaamheid

BLOG 1 – Duurzaamheid

Of je nu particulier bent, ondernemer, of vastgoedprofessional; allemaal worden we gebombardeerd met termen over ‘duurzaamheid’ in de transitie die wij als Nederland door moeten maken. Termen als energieneutraal, bijna-energieneutraal (BENG), CO2 neutraal, nul op de meter (NOM) vliegen je om de oren, met daarbij vaak ook al de meest voor hand liggende oplossing genoemd. 

Warmtepompen en/of zonnepanelen worden vaak benoemd als dé oplossing. Een WKO, een bodem-warmtepomp of lucht-warmtepomp; het maakt allemaal niet uit. Ook pelletkachels, zonneboilersystemen. Allemaal duurzame technieken, toepasbaar binnen de bebouwde omgeving, die bijdragen aan de noodzakelijke energietransitie. Vaak wordt daar heel eenvoudig over gesproken. “Altijd doen, want duurzaam!” “Plaats maar een warmtepomp en je lasten gaan omlaag!” 

Maar waarom dan een warmtepomp en geen pelletkachel? En hoe bereid ik dan mijn warme water? En moet er misschien nog wat aan de bouwkundige staat van mijn pand gebeuren? Isolatie? Het voorkomen van ongewenst binnendringende koude lucht? En wat kost dat eigenlijk allemaal?! En is er ook geld voor? Subsidies? En als ik al weet wat ik wil en wat past bij mijn specifieke pand, welke producten moet ik dan hebben? Alles is mooi en goed; iedereen beloofd het beste rendement en beste resultaat. 

Zou het nou niet fijn zijn, als er 1 plek is waarbij je al die vragen kunt stellen en waarbij je al die vragen deskundig en onafhankelijk beantwoord zou kunnen krijgen? In begrijpelijk Nederlands. Wij zijn mensen, die je aan de voorkant – dus voordat je de investering doet – vertellen of iets wel of niet de juiste oplossing is en of het iets is waar je toch niet over na hoeft te denken omdat het toch niet gaat werken. Het succesverhaal van de buurman die jou in de wachtkamer van de tandarts bijpraat over hoe goed zijn warmtepomp wel niet functioneert, betekent niet automatisch dat die warmtepomp ook voor jouw pand de beste oplossing is. 

En hoewel het zoeken naar de best passende oplossing voor jullie situatie inderdaad maatwerk is en de nodige vakkennis en aandacht vraagt, wordt er soms ook wel heel moeilijk over gedaan en overdadig vakjargon gebruikt. Je ziet daardoor door de bomen het bos niet meer. Daarmee loop je de kans om ontmoedigd te raken.

Wat nou als er mensen zijn die op de achterkant van een bierviltje of bij een kop koffie haarfijn kunnen uitleggen welke opties er zijn, wat het kost en wat er voor nodig is om het te realiseren? 

Bij Brunsveld Ingenieurs werken die mensen. 

Geen wollige verhalen, geen grote rapporten met mooie grafieken. Wij zijn het enige aanspreekpunt wat je nodig hebt om je duurzame ambities te realiseren, die je aan de hand nemen langs alle aspecten die de aandacht verdienen te krijgen. 

Resultaat: Je weet vooraf wat de investering is, wat er moet gebeuren in de praktijk om dit mogelijk te maken, welke subsidies en fiscale regelingen er beschikbaar zijn, waarbij we ook controleren of het in de praktijk goed wordt aangelegd. 

Meer weten? We komen graag bij je op de koffie. (*) 

*

I.v.m. de COVID-19/Corona-crises is op de koffie komen nu wellicht niet het beste idee.

Uiteraard zijn wij mobiel goed bereikbaar en is contact via video-conferencing, skype, facetime, zoom etc. mogelijk.

Geen reactie's

Geef een reactie