Brunsveld Ingenieurs | Buurtcentrum Apeldoorn – koellast- en temperatuuroverschrijdingsberekening
163
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-163,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-10.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Over dit project

Bij buurtcentrum De Groene Hoven in Apeldoorn ervaarde men wat (te) hoge binnentemperaturen.

Opdrachtgever wilde screens aan de buitenzijde als zonwering toepassen om dit tegen te gaan. Daarnaast wilde men ook controleren of er voldoende koelvermogen aanwezig was in het pand.
Voordat opdrachtgever de investering wilde doen, wenste deze inzicht te hebben in de verbetering (lees; verlaging van de binnentemperatuur) die het toepassen van screens met zich mee zou brengen.

 

Om dat inzichtelijk te maken zijn een tweetal temperatuuroverschrijdingsberekeningen opgesteld. Eén zónder en één mét screens. De resultaten laten een duidelijke afname zien van het aantal overschrijdingsuren (temperaturen >25°C). Ook werd duidelijk dat het opgestelde koelvermogen zónder zonwering niet afdoende is. Ná de toepassing van zonwering aan de buitenzijde, is de koelinstallatie in staat de temperaturen niet verder op te laten lopen dan 25°C, waar de binnentemperatuur eerder tot boven 28°C kon stijgen.

Betreft

Koellast- en temperatuuroverschrijdingsberekening Buurtcentrum "De Groene Hoven" Apeldoorn

Datum
Categorie
Utiliteitsbouw