Brunsveld Ingenieurs | Nieuwbouw Hof van Flierbeek te Lichtenvoorde
52
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-52,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-10.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Over dit project

Drie gebruikers
Het duurzame gebouw wat aan de rand van Lichtenvoorde staat, in een woonwijk met veel groen, biedt plaats aan 36 cliënten van Careaz en 21 cliënten van De Lichtenvoorde.
Voor zorgorganisatie Careaz zijn 24 appartementen beschikbaar voor cliënten die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Daarnaast zijn er voor Careaz twaalf plekken beschikbaar voor mensen die vanwege een lichamelijke beperking niet meer thuis kunnen wonen.
Voor zorgorganisatie De Lichtenvoorde zijn 24 woningen beschikbaar waar 24-uurs zorg geboden kan worden. Humanitas Kinderopvang heeft in het gebouw ruimte voor 70 kinderen in het kinderdagverblijf en 30 kinderen in de buitenschoolse opvang.

 

Duurzaam
Bij het ontwikkelen van het gebouw is gekozen voor duurzame oplossingen. Aan de buitenkant is het gebouw nagenoeg onderhoudsvrij. Binnen verwarmen en koelen energiezuinige lucht-water warmtepompen het gebouw. De ventilatie wordt verzorgd door HR-WTW luchtbehandelingskasten met geïntegreerde koeling. Het gebouw is voorzien van een GBS en een (woon-)zorgdomotica systeem.

 

Betreft

De duurzame nieuwbouw van een multifunctioneel publiekstoegankelijk zorggebouw te Lichtenvoorde

Datum
Categorie
Utiliteitsbouw